zaštita podataka

§ 1 Informacije o prikupljanju osobnih podataka

(1) U nastavku vas obavještavamo o prikupljanju osobnih podataka prilikom korištenja naše web stranice. Osobni podaci su svi podaci koji se mogu odnositi na Vas osobno, npr. ime, adresa, e-mail adrese, IP adresa, ponašanje korisnika.

(2) Odgovornost prema članku 4. stavku 7. Opće uredbe o zaštiti podataka EU (GDPR) je OD Vaić & Dvorničić doo, Križanićeva 5, 51000 Rijeka, Hrvatska, Tel.: +385-51-373-608, e-mail info@vaic.hr

(3) Kada nas kontaktirate e-poštom ili putem kontakt obrasca, podatke koje nam dostavite (vaša e-mail adresa, eventualno vaše ime i broj telefona) ćemo pohraniti kako bismo odgovorili na vaša pitanja. Podatke koji proizlaze iz ovog konteksta brišemo nakon što pohrana više nije potrebna ili ograničavamo obradu ako postoje zakonske obveze pohrane.

(4) Ako koristimo naručene pružatelje usluga za pojedine funkcije naše ponude ili želimo koristiti vaše podatke u reklamne svrhe, u nastavku ćemo vas detaljno obavijestiti o tim procesima. Također navodimo navedene kriterije za rok skladištenja.

§ 2 Vaša prava

(1) Imate sljedeća prava prema nama u vezi s Vašim osobnim podacima:
– pravo na informaciju,
– pravo na ispravak ili brisanje,
– pravo na ograničenje obrade,
– pravo na prigovor na obradu,
– Pravo na prenosivost podataka.

(2) Također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka o obradi vaših osobnih podataka od strane nas.

§ 3 Prikupljanje osobnih podataka prilikom posjete našoj web stranici

(1) Ako web stranicu koristite samo u informativne svrhe, tj. ako se ne registrirate ili nam na neki drugi način date informacije, prikupljamo samo osobne podatke koje vaš preglednik prenosi našem poslužitelju. Ako želite vidjeti našu web stranicu, prikupljamo sljedeće podatke koji su nam tehnički potrebni da vam prikažemo našu web stranicu i osiguramo stabilnost i sigurnost (pravni temelj je čl. 6. stavak 1. S. 1 lit. f DS-GVO ):
– IP adresa
– Datum i vrijeme zahtjeva
– Razlika vremenske zone u odnosu na srednje vrijeme po Greenwichu (GMT)
– Sadržaj zahtjeva (određena stranica)
– Status pristupa/HTTP statusni kod
– Web stranica s koje dolazi zahtjev
– preglednici
– Operativni sustav i njegovo sučelje
– Jezik i verzija softvera preglednika.
Svrha obrade podataka IP adresa
Privremeno pohranjivanje IP adrese od strane sustava potrebno je kako bi se omogućila isporuka web stranice na računalo korisnika. U tu svrhu, IP adresa korisnika mora ostati pohranjena tijekom trajanja sesije.
Pohranjivanje u log datotekama odvija se kako bi se osigurala funkcionalnost web stranice. Osim toga, podatke koristimo za optimizaciju web stranice i osiguranje sigurnosti naših sustava informacijske tehnologije. Procjena podataka u marketinške svrhe ne provodi se u ovom kontekstu.
Naš legitimni interes za obradu podataka prema čl.6.st. 1 lit. f GDPR.
Trajanje pohrane IP adresa
Podaci će biti izbrisani čim više nisu potrebni za postizanje svrhe za koju su prikupljeni. U slučaju prikupljanja podataka za pružanje web stranice, to je slučaj kada je dotična sesija završila. Ako su podaci pohranjeni u log datotekama, oni će biti izbrisani najkasnije nakon 7 dana.

(2) Osim gore navedenih podataka, kolačići se pohranjuju na vaše računalo kada koristite našu web stranicu. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem tvrdom disku i dodijeljene pregledniku koji koristite i kroz koje određene informacije teku do mjesta koje postavlja kolačić (ovdje od nas). Kolačići ne mogu pokretati programe niti prenositi viruse na vaše računalo. Oni služe kako bi internetsku ponudu učinili korisnijom i općenito učinkovitijom.

(3) Korištenje kolačića:
(a) Ova web stranica koristi sljedeće vrste kolačića, čiji su opseg i funkcionalnost objašnjeni u nastavku:
– Privremeni kolačići (vidi b)
– Trajni kolačići (vidi c).
(b) Privremeni kolačići se automatski brišu kada zatvorite preglednik. To posebno uključuje kolačiće sesije. Oni pohranjuju takozvani ID sesije, s kojim se različiti zahtjevi iz vašeg preglednika mogu dodijeliti zajedničkoj sesiji. To omogućuje prepoznavanje vašeg računala kada se vratite na našu web stranicu. Kolačići sesije brišu se kada se odjavite ili zatvorite preglednik.
(c) Trajni kolačići se automatski brišu nakon određenog razdoblja, koje se može razlikovati ovisno o kolačiću. Kolačiće možete izbrisati u sigurnosnim postavkama vašeg preglednika u bilo kojem trenutku.
(d) Možete konfigurirati postavke preglednika prema svojim željama i npr. B. odbiti prihvaćanje kolačića trećih strana ili svih kolačića. Željeli bismo istaknuti da možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.
(e) [Koristimo kolačiće kako bismo vas identificirali za sljedeće posjete ako imate račun kod nas. Inače biste se morali ponovno prijaviti za svaki posjet.]
(f) [Flash kolačiće koji se koriste ne bilježi vaš preglednik, već vaš Flash dodatak. Također koristimo HTML5 objekte za pohranu koji su pohranjeni na vašem krajnjem uređaju. Ovi objekti pohranjuju potrebne podatke bez obzira na preglednik koji koristite i nemaju automatski datum isteka. Ako ne želite da se Flash kolačići obrađuju, morate instalirati odgovarajući dodatak, npr. B. “Bolja privatnost” za Mozilla Firefox (https://addons.mozilla.org/de/firefox/addon/betterprivacy/) ili kolačić Adobe Flash Killer za Google Chrome. Korištenje HTML5 objekata za pohranu možete spriječiti korištenjem privatnog načina rada u pregledniku. Također preporučujemo da redovito ručno brišete kolačiće i povijest preglednika.]

§ 4 Web analitika

Korištenje Google Analytics
(1) Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web praćenja koju pruža Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (“Google”). Svrha našeg korištenja alata je omogućiti analizu vaših korisničkih interakcija na web stranicama i u aplikacijama te korištenje dobivenih statistika i izvješća kako bismo poboljšali našu ponudu i učinili je zanimljivijom za vas kao korisnika.

(2) Bilježimo interakcije između vas kao korisnika web stranice i naše web stranice prvenstveno koristeći kolačiće, podatke uređaja/preglednika, IP adrese i aktivnosti web stranice ili aplikacije. Vaše IP adrese također se bilježe u Google Analyticsu kako bi se osigurala sigurnost usluge i da bi nama, kao operateru web stranice, dali informacije o zemlji, regiji ili lokaciji dotičnog korisnika (tzv. “određivanje IP lokacije”) . Za vašu zaštitu, naravno, koristimo funkciju anonimizacije (“IP masking”), što znači da unutar EU/EEA, Google skraćuje IP adrese za zadnji oktet.

(3) Google djeluje kao izvršitelj obrade te smo s Googleom sklopili odgovarajući ugovor. Informacije koje generira kolačić i (obično skraćene) IP adrese o vašem korištenju ove web stranice obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se obrađuju. Za ove slučajeve Google je postavio standard koji odgovara bivšem EU-US Privacy Shieldu i obećao je pridržavati se važećih zakona o zaštiti podataka u međunarodnim prijenosima podataka. S Googleom smo dogovorili i takozvane standardne ugovorne klauzule, čija je svrha održavanje odgovarajuće razine zaštite podataka u trećoj zemlji.

(4) Pravni temelj za prikupljanje i daljnju obradu podataka (koja traje najviše 14 mjeseci) je vaš pristanak (čl. 6. st. 1. S. 1. lit. a DS-GVO). Opoziv Vaše privole moguć je u bilo kojem trenutku bez utjecaja na dopuštenost obrade do opoziva. U aplikacijama možete poništiti ID za oglašavanje u postavkama za Android ili iOS. Svoj pristanak najlakše možete opozvati korištenjem našeg Consent Manager-a ili instaliranjem Google dodatka za preglednik kojemu možete pristupiti putem sljedeće poveznice:tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de/.

(5) Dodatne informacije o opsegu usluga Google Analytics možete pronaći na marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/de/. Google informacije o obradi podataka pri korištenju Google Analyticsa pruža na sljedećoj poveznici: support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de/. Opće informacije o obradi podataka, koje bi se prema Googleu trebale odnositi i na Google Analytics, nalaze se u Googleovoj izjavi o zaštiti podataka na www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

§ 5 Dodaci za društvene mreže, Google karte

(1) Korištenje dodataka društvenih medija
(a) Trenutno koristimo sljedeće dodatke društvenih medija: [Facebook, Google +, Xing]. Koristimo takozvano rješenje dva klika. To znači da kada posjetite našu stranicu, nikakvi osobni podaci se inicijalno ne prosljeđuju pružateljima dodataka. Davatelja dodatka možete prepoznati po oznaci na polju iznad njegovih inicijala ili logotipa. Dajemo vam mogućnost izravne komunikacije s pružateljem dodatka putem gumba. Samo ako kliknete na označeno polje i time ga aktivirate, pružatelj dodatka će dobiti informaciju da ste pristupili odgovarajućoj web stranici naše online ponude. Osim toga, podaci navedeni u § 3. ove izjave bit će poslani. U slučaju Facebooka i Xinga, prema odgovarajućim pružateljima usluga u Njemačkoj, IP adresa se anonimizira odmah nakon prikupljanja. Aktiviranjem dodatka vaši se osobni podaci stoga prenose dotičnom pružatelju dodatka i tamo se pohranjuju (u slučaju američkih pružatelja usluga u SAD-u). Budući da pružatelj dodataka prikuplja podatke posebno putem kolačića, preporučujemo da izbrišete sve kolačiće putem sigurnosnih postavki preglednika prije nego što kliknete na sivo polje.
(b) Nemamo utjecaja na prikupljene podatke i postupke obrade podataka, niti smo upoznati s punim opsegom prikupljanja podataka, svrhom obrade, razdobljima pohrane. Također nemamo informacija o brisanju prikupljenih podataka od strane pružatelja plug-ina.
(c) Davatelj dodataka pohranjuje prikupljene podatke o vama kao korisničke profile i koristi ih za oglašavanje, istraživanje tržišta i/ili dizajn svoje web stranice prema potrebama. Takva se procjena posebno provodi (također za korisnike koji nisu prijavljeni) kako bi se prikazalo oglašavanje temeljeno na potrebama i kako bi se ostali korisnici društvene mreže informirali o vašim aktivnostima na našoj web stranici. Imate pravo usprotiviti se izradi ovih korisničkih profila, pri čemu se morate obratiti odgovarajućem pružatelju dodataka kako biste ostvarili to pravo. Pomoću dodataka nudimo vam mogućnost interakcije s društvenim mrežama i drugim korisnicima, kako bismo poboljšali našu ponudu i učinili je zanimljivijom za vas kao korisnika. Pravna osnova za korištenje dodataka je čl.6.st. 1 str. 1 lit. f GDPR.
(d) Podaci se prosljeđuju bez obzira na to imate li račun kod pružatelja dodatka i jeste li tamo prijavljeni. Ako ste prijavljeni na pružatelja plug-ina, vaši podaci prikupljeni od nas bit će dodijeljeni izravno vašem postojećem računu kod pružatelja plug-ina. Ako pritisnete aktiviranu tipku i npr. B. povezivanje stranice, pružatelj dodatka također pohranjuje ove podatke na vaš korisnički račun i javno ih dijeli s vašim kontaktima. Preporučujemo da se redovito odjavite nakon korištenja društvene mreže, ali posebno prije aktivacije gumba, jer na taj način možete izbjeći da vas davatelj dodatka dodijeli vašem profilu.
(e) Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane pružatelja dodataka mogu se pronaći u izjavama o zaštiti podataka tih pružatelja koji su priopćeni u nastavku. Tamo ćete također dobiti dodatne informacije o svojim pravima u tom pogledu i mogućnostima podešavanja za zaštitu vaše privatnosti.
(f) Adrese odgovarajućih pružatelja dodataka i URL s njihovim napomenama o zaštiti podataka:
(aa) [Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD; www.facebook.com/policy.php; Dodatne informacije o prikupljanju podataka: www.facebook.com/help/186325668085084, www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other kao i www.facebook.com/about/privacy/your-info. Facebook je podnio EU-US Privacy Shield, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
(bb) Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, Kalifornija 94103, SAD; twitter.com/privacy . Twitter je podnio EU-US Privacy Shield, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.
(cc) Xing AG, Gänsemarkt 43, 20354 Hamburg, DE; www.xing.com/privacy .
(dd) Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountainview, California 94043, SAD; www.google.com/policies/privacy/partners/. Google je podnio EU-US Privacy Shield, www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

(2) Integracija Google Maps
(a) Na ovoj web stranici koristimo Google karte. To nam omogućuje da vam pokažemo interaktivne karte izravno na web stranici i omogućuje vam praktičnu upotrebu funkcije karte. Pravna osnova za korištenje kartica je čl.6.st. 1 str. 1 lit. DS-GVO, tj. integracija se odvija samo nakon vašeg pristanka.
(b) Posjetom web stranici Google prima informaciju da ste pristupili odgovarajućoj podstranici naše web stranice. Osim toga, prenose se gore navedeni osnovni podaci kao što su IP adresa i vremenska oznaka. To se događa neovisno o tome daje li Google korisnički račun putem kojeg ste prijavljeni ili ne postoji korisnički račun. Ako ste prijavljeni na Google, vaši podaci bit će dodijeljeni izravno vašem računu. Ako ne želite biti povezani sa svojim profilom na Googleu, morate se odjaviti prije aktivacije gumba. Google pohranjuje vaše podatke kao profile korištenja i koristi ih za oglašavanje, istraživanje tržišta i/ili dizajn svoje web stranice prema potrebama. Takva se procjena posebno provodi (čak i za korisnike koji nisu prijavljeni) kako bismo pružili oglašavanje temeljeno na potrebama i informirali druge korisnike društvene mreže o vašim aktivnostima na našoj web stranici. Imate pravo prigovora na izradu ovih korisničkih profila, pri čemu morate kontaktirati Google kako biste ostvarili to pravo.
(c) Prikupljene informacije pohranjuju se na Googleovim poslužiteljima, također u SAD-u. Za ove slučajeve pružatelj tvrdi da je postavio standard koji odgovara bivšem EU-US Privacy Shieldu i obećao je da će se pridržavati primjenjivih zakona o zaštiti podataka u međunarodnom prijenosu podataka. Također smo s Googleom dogovorili takozvane standardne klauzule o zaštiti podataka, čija je svrha održavanje odgovarajuće razine zaštite podataka u trećim zemljama.
(d) Daljnje informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane pružatelja dodataka mogu se pronaći u izjavi o zaštiti podataka pružatelja. Tamo ćete također pronaći dodatne informacije o svojim pravima u vezi s tim i mogućnostima podešavanja za zaštitu vaše privatnosti: www.google.de/intl/de/policies/privacy.

§ 6 Komunikacija putem e-pošte s poslovnim partnerima, newsletter

(1) Informiranje naših poslovnih partnera o našim uslugama specifičnim za klijente, korištenje vaše e-mail adrese isključivo za vlastitu komunikaciju
(a) Vašim zahtjevom našim poslovnim partnerima (odvjetnicima i drugim pružateljima usluga) putem našeg obrasca zahtjeva ili putem adresa e-pošte danih na našoj web stranici, koristite našu uslugu posredovanja za te poslovne partnere.
(b) Dobit ćemo vašu adresu e-pošte kada podnesete ovaj zahtjev. Ovu e-mail adresu koristimo isključivo za informacije o vlastitim uslugama koje su povezane s vašim zahtjevom. Ove informacije se šalju putem newslettera u neredovitim intervalima.
(c) Prilikom preuzimanja vaše adrese e-pošte i naknadno, u svakom trenutku imate mogućnost opozvati korištenje svoje adrese e-pošte za newsletter, između ostalog putem sljedeće adrese e-pošte mail@cbbl-lawyers. de .
(d) Pravna osnova za obradu u obliku slanja newslettera je čl.6 st. 1 f GDPR u vezi sa § 7 st. 3 UWG. Slanje newslettera postojećim vlastitim kupcima u području sličnom usluzi kojoj se pristupa od nas dopušteno je zakonom, zbog čega CBBL-ov interes u informacijama i marketingu nadmašuje sva zamisliva proturječna prava. Ovo je u odnosu na pozadinu da se prilikom korištenja web stranice spominje pravo na prigovor, a pravo na prigovor izričito je navedeno u svakom biltenu.
(e) Vaša e-mail adresa neće biti proslijeđena i koristit će se samo za slanje newslettera. Adresa e-pošte bit će izbrisana za korištenje za slanje newslettera čim se primi opoziv.
b. Newsletter

(1) Možete se pretplatiti na naš newsletter, s kojim vas obavještavamo o našim aktualnim vijestima iz različitih zemalja, izjavom svoje suglasnosti. Oglašavane usluge mogu biti navedene u izjavi o pristanku.

(2) Za prijavu na naš newsletter koristimo takozvani dvostruki postupak prijave. To znači da ćemo Vam nakon što se registrirate poslati e-mail na navedenu e-mail adresu u kojem Vas molimo da potvrdite da ste vlasnik navedene e-mail adrese i želite primati obavijesti. Ako se ne registrirate unutar[24 Stunden] potvrdite, vaši će podaci biti blokirani i automatski izbrisani nakon mjesec dana. Osim toga, pohranjujemo IP adrese koje koristite te vrijeme registracije i potvrde. Svrha postupka je dokazati svoju registraciju i, ako je potrebno, razjasniti eventualnu zlouporabu Vaših osobnih podataka.

(3) Jedini obvezni podatak za slanje newslettera je vaša e-mail adresa. [Pružanje daljnjih, posebno označenih podataka je dobrovoljno i koristi se kako bismo Vam se mogli osobno obratiti.] Nakon Vaše potvrde, Vašu e-mail adresu ćemo spremiti u svrhu slanja newslettera. Pravna osnova je čl.6.st. 1 str. 1 lit. GDPR.

(4) Svoju suglasnost za slanje newslettera možete opozvati u bilo kojem trenutku i odjaviti se s newslettera. Svoj opoziv možete izjaviti klikom na poveznicu u svakoj e-poruci newslettera ili slanjem e-pošte na mail@cbbl-lawyers.de ili slanjem poruke na kontakt podatke navedene u impresumu.

(5) Adresa e-pošte za bilten bit će izbrisana za korištenje u otpremi čim se primi opoziv.